Kommunerne er storforbrugere af fundraising

FUNDRAISING: Hele 72 procent af kommunaldirektørerne mener, at de bruger flere ressourcer på at søge puljer og fonde end for fire år siden.
Kommunerne bruger flere og flere kommunale ressourcer på at søge puljer og fonde.

KL giver udtryk for, at kommunerne er fanget i et "pulje-bureaukrati", hvor alt for mange penge fordeles via statslige puljer. Det har betydet, at 64 procent af kommunerne har ansat flere fundraisere, og hele 72 procent kommunaldirektører mener, at de bruger flere kommunale ressourcer på at søge puljer og fonde.

Det viser en rundspørge, Momentum har foretaget for kommunerne.

Silkeborg er en af de kommuner, som har optrappet indsatsen for at få del i puljekronerne. Og det kan ifølge kommunaldirektøren, Jann Hansen, rent faktisk betale sig:

"Vi har jo søgt, fordi vi havde tiltro til, at der var nogle penge at hente. Og det har der i flere sammenhænge også vist sig at være. Vi fik blandt andet bevilget penge til at lave elektroniske nøgler til hjemmeplejen. Så det er klart, at det har været en gevinst for os at søge puljerne," siger Jann Hansen til Momentum.

Dokumentation
Om undersøgelsen

Momentum har gennemført en internetbaseret spørgeskemaundersøgelse blandt kommunaldirektørerne om deres erfaringer med og holdninger til brugen af puljer og fonde. Undersøgelsen er gennemført i perioden 21. marts - 16. april 2012.
61 af 98 kommunaldirektører har svaret, hvilket betyder en svarprocent på 62.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Kommunal

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024