S: Storby-reform inden næste kommunalvalg

ORDFØRERRUNDEN: Denne valgperiode bliver den sidste, hvor landets fire største byer bliver styret så ”ineffektivt,” som det sker i dag, siger Socialdemokraternes nyvalgte kommunalordfører, Simon Kollerup.
Socialdemokraternes Simon Kollerup bebuder, at de særlige styreformer i storbyerne ikke vil overleve kommunalvalget i 2013.
Socialdemokraternes Simon Kollerup bebuder, at de særlige styreformer i storbyerne ikke vil overleve kommunalvalget i 2013.

Det er en rigtig ineffektiv måde at drive kommunerne på i de store byer. Det er også uigennemskueligt, hvem der sidder med magten. Jeg vil hellere have, at hvis du har magten, så står du til ansvar for det. Til gengæld kan oppositionen spille en mere aktiv rolle.

Simon Kollerup
Kommunalordfører, Socialdemokraterne
Fakta

Simon Kollerups blå bog

- Kommunalordfører for Socialdemokraterne

- Valgt i Folketinget for første gang ved valget 2011 i Thistedkredsen med 9.859 personlige stemmer - næsten 700 flere end sin mentor, Mogens Lykketoft

- Tidligere formand for den socialdemokratiske studenterorganisation Frit Forum i København.

- Har arbejdet for Københavns overborgmester Frank Jensen (S). Først som kampagnemedarbejder under kommunalvalget i 2009, senere i overborgmesterens sekretariat. Har desuden været guide for turister på Christiansborg tilbage i 2007.

- Aflever sidst på året sit speciale om effekten af dør-til-dør-kampagner, hvorefter han kan kalde sig cand.scient.pol.

- 25 år og kæreste med journalist Stine Monrad Hansen

Socialdemokraterne sætter nu en udløbsdato på den "uigennemskuelige" og "ineffektive" model, som landets største byer bliver styret efter. Denne valgperiode er den sidste, fastslår kommunalordfører Simon Kollerup (S) over for Altinget | Kommunal:

"Reformprocessen bliver løbet i gang i den første tid af det nye år, så det sker i god tid inden det næste kommunalvalg. På den måde kan man nå at omstille sig på det i byerne, inden den nye styreform får virkning fra 1. januar 2014," siger han.

Dermed kan det snart være slut med, at 1,2 millioner danskere i København, Aarhus, Odense og Aalborg skal forvirres over magtfordelingen på rådhusene, hvor partier, der ikke står bag borgmesteren, kan have borgmester- eller rådmandsposter. For forvirring er netop konsekvensen af den nuværende styreform, mener den nyvalgte kommunalordfører.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Kommunal

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024