Debat

DF: TV 2 skal tilbage til Odense

DEBAT: TV 2 har stik imod hensigten flyttet mere og mere til København og væk fra Odense. Det skal der laves om på ved de kommende medieforhandlinger, mener Alex Ahrendtsen, kulturordfører i Dansk Folkeparti.
Alex Ahrendtsen, kulturordfører i Dansk Folkeparti, mener, at TV 2 bør flyttes tilbage til Odense.
Alex Ahrendtsen, kulturordfører i Dansk Folkeparti, mener, at TV 2 bør flyttes tilbage til Odense. Foto: ft.dk
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

 TV 2 blev placeret i provinsen, fordi den skulle være en modvægt til den enorme medie- og magtkoncentration, der traditionelt har været i København.

Alex Ahrendtsen (DF)
Kulturordfører

Af Alex Ahrendtsen (DF)
Kulturordfører 

Når man besøger TV 2 i Odense, er det som at træde ind i en spøgelsesby. Man skulle ikke tro, at der lå en landsdækkende tv-station. Den ligner slet ikke det, vi forestiller os om en nyhedskanal, hvor redaktionerne og stationerne summer af liv. I Odense er gangene tomme. Det eneste forstyrrende er de kvindelige ansattes stiletter, der runger i de store haller.

Det er derimod noget helt andet at træde ind i TV 2's bygninger på Teglholms Alle i København. Her er der liv og glade dage. Masser af journalister og teknikere. Det er ikke så mærkeligt. For TV 2 har stik imod hensigten skridt for skridt flyttet mere og mere til København, selvom der i medieaftalen 2011-14 står, at "selskabets hovedsæde og centrale nyhedsredaktion skal være placeret i Odense betyder, [og] at der samlet set ikke må ske en yderligere forskydning af koncernens aktiviteter fra Odense til København".

TV 2 skal fastholdes i Odensen
Siden 2007 har TV 2 i Odense mistet 49 medarbejdere, mens TV 2 i København har fået tilført 26, så der nu arbejder lige mange i København og Odense, nemlig 530 over for 520. Ser man alene på tallene fra 2011-14, så har væksten været størst i København, nemlig med 56 medarbejdere mod 18 i Odense. Disse tal fremgår af svar fra Kulturministeriet, som vi i forbindelse med medieforhandlingerne har stillet spørgsmål om TV2's aktiviteter i Odense.

Det er vi i Dansk Folkeparti ikke tilfredse med. TV 2 blev placeret i provinsen, fordi den skulle være en modvægt til den enorme medie- og magtkoncentration, der traditionelt har været i København.

TV 2's placering med i medieforhandlingerne
Derfor har min kollega Morten Marinus og jeg også bragt emnet på banen i medieforhandlingerne. Vi har i den forbindelse kig på direktionen. Hvor holder den sine møder? I København eller i Odense? Og hvor meget af dens arbejdstid er i Odense? Det vil give et fingerpeg om fokus. Et andet område, vi interesserer os for, er News. Er der nogen særlig grund til, at TV 2 News ligger i København? Kunne kanalen ikke lige så godt ligge i Odense?

Onsdag den 30. april 2014 havde Morten Marinus og jeg derfor kulturminister Marianne Jelved (R) i salen for at spørge ind til hendes holdning om ovenstående. Hun svarede forsigtigt, men sagde dog, at ”i 2013 gik det galt”, fordi der var flere medarbejdere i København, men hun sagde samtidig, at antal ansatte ikke var den bedste metode til at opgøre aktivitetsniveauet.

Det er vi enige i. Det er meget bedre at besøge TV 2 i både Odense og København. Så kan man ved selvsyn se, hvor det sker, og det er ikke i Odense. Det agter vi at lave om på. Vi mangler kun at overbevise de øvrige ordførere om det.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024