Millioner skal sikre flere udsatte unge plads på højskole: ”Mange får et stærkere ståsted i livet”

Ny politisk aftale afsætter 40 millioner kroner over fire år for at sikre højskoleophold til flere unge uden job eller uddannelse. Erfaringer viser, at ophold på skolerne ofte bliver et livsændrende springbræt for unge i målgruppen, siger formand for Folkehøjskolernes Forening.

"Vi har allerede lavet små forsøg med unge uden job og uddannelse på højskole, og vi ser nogle virkelig stærke resultater," siger&nbsp;formand for Folkehøjskolernes Forening.<br>
"Vi har allerede lavet små forsøg med unge uden job og uddannelse på højskole, og vi ser nogle virkelig stærke resultater," siger formand for Folkehøjskolernes Forening.
Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

Flere unge uden job eller uddannelse skal have ophold på en højskole, og 40 millioner kroner over fire år skal sikre, at det sker.

Det fremgår i en ny aftale, som er forhandlet på plads i Beskæftigelsesministeriet af regeringen, Konservative, Radikale og SF.

Pengene skal kunne søges i en pulje målrettet gruppen af unge, som dermed helt eller delvist skal kunne få finansieret opholdet.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Kultur

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024