Sejr for kunstnere: Pirat-sites blokeres

OPHAVSRET: Teleselskaberne er blevet beordret til at blokere for 12 af de mest populære, ulovlige nettjenester, der udbyder film og musik. ”Stor og vigtig sejr,” siger skuespillernes formand, Katja Holm.

Formanden for Dansk Skuespillerforbund, Katja Holm, glæder sig over, at retten har besluttet, at teleselskaberne skal blokere de 12 populære pirat-sites.
Formanden for Dansk Skuespillerforbund, Katja Holm, glæder sig over, at retten har besluttet, at teleselskaberne skal blokere de 12 populære pirat-sites.
Erik Bjørn Møller

Vi er gået fra, at politikerne nærmest ikke vidste, hvad det her var, til at der nu er en fælles forståelse hos både politikere og politiet for, at her er tale om et problem, som skal håndteres.

Maria Fredenslund
Leder og talsmand for Rettighedsalliancen
Fakta
Her er navnene på de 12 ulovlige sites, som teleselskaberne skal blokere:
free-tv-video-online
Wathchseries
solarmovie
tubeplus
mp3vip
rarbg
extratorrent
isohunt
eztv
kickass
torrentz
music-bazaar




Kunstnere og filmproducenter har taget et vigtigt skridt i kampen mod ulovlige nettjenester, der tilbyder kunst til det danske marked, uden at kunstnerne honoreres med en krone.

Retten på Frederiksberg har nemlig besluttet, at teleselskaberne skal blokere for 12 af de mest populære pirat-sites, der primært distribuerer film og tv – men som også giver adgang til musik og litteratur.

Forbudsbegæring
Det skete på baggrund af en såkaldt forbudsbegæring fra Rettighedsalliancen, der er en sammenslutning af organisationer i de kreative brancher inden for musik, film, tekstproduktion og design. Rettighedsalliancen – der tidligere hed Antipiratgruppen – repræsenterer mere end 100.000 danske rettighedshavere og arbejder på at forhindre ulovlig kopiering og distribution af medlemmernes værker.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Kultur

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024