Om  
Kirsten Dehlholm
Olav Harsløf

Mindeord om sceneinstruktør Kirsten Dehlholm (79)

Billedkunstner, sceneinstruktør Kirsten Dehlholm, København NV, er død, 79 år, og i den anledning skriver fhv. scenekunstskolerektor og professor i performance design Olav Harsløf mindeord.

Kirsten Delholm var med Billedstofteatret og Hotel Proforma siden 1980’erne Danmark og Nordens betydeligste performanceinstitution.

Beundret og respekteret i de beslægtede kunstneriske miljøer og tilbagetrukket i forhold til den mediebårne showoffentlighed.

Da den internationale kunstuddannelse Performance Design skulle etableres som universitetsfag i Danmark i 2004, bad vi helt naturligt Kirsten om at være med til at forme målsætning, indhold og fagprofil, hvilket hun gjorde – ikke kun beredvilligt, men også kritisk.

Uddannelsen, som snart blev den største af sin art, bar tydeligt præg af hendes kunstneriske og professionelle greb. Men den bragte hende også i kontakt med det internationale videnskabelige Performance Design-miljø.

Det faldt i min lod at præsentere hende for den newzealandske professor i faget Dorita Hannah, der i årene derefter forestod verdensudstillingen og -konferencen Prague Quadrennial’s sektion for Architecture & Performance Design.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024