Analyse af 
Thomas Lauritzen

Politisk offer eller drama queen? Fransk EU-boss væltet af Ursula von der Leyen

Chok for EU’s nye chefhold: Topkommissær Breton smækker med døren og erklærer sig presset til opsigelse af en formand med ”tvivlsomme” metoder. Ursula von der Leyen spiller med sine muskler, men er det klogt at ydmyge Frankrigs præsident?

Au revoir! Den franske EU-kommissær for det indre marked, Thierry Breton, har sagt op og er ikke længere kandididat til fem år mere i Bruxelles.
Au revoir! Den franske EU-kommissær for det indre marked, Thierry Breton, har sagt op og er ikke længere kandididat til fem år mere i Bruxelles.Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Thomas Lauritzen

BRUXELLES: En hel del kopper morgenkaffe røg helt sikkert galt i halsen i de europæiske institutioner, da Frankrigs magtfulde EU-kommissær mandag morgen klokken kvart over otte opdaterede sin konto på X.

”Breaking news: Mit officielle portræt til den næste EU-Kommissions mandatperiode,” skrev Thierry Breton og delte et billede af… en tom billedramme. Det varslede et politisk chok.

Der gik ikke mange minutter, før politikeren alle forventede at se fortsætte fem år mere i en endnu vigtigere rolle, havde forladt EU-toppen og smækket døren efter sig med et brag.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024