Politikere glade for landbrugsudspil

NYHED: De fleste af Folketingets fødevarepolitikere vil meget gerne se nærmere på landbrugets nye miljøudspil.
Dansk Folkepartis Jørn Dohrmann tager som de fleste andre fødevarepolitikere positivt imod Dansk Landbrugs forslag, hvis det kan vises at være miljøneutralt.
Dansk Folkepartis Jørn Dohrmann tager som de fleste andre fødevarepolitikere positivt imod Dansk Landbrugs forslag, hvis det kan vises at være miljøneutralt.Foto: www.danskfolkeparti.dk
Niels Th. Dahl

Når landbrugets organisationer kommer med sådan et oplæg, så må vi sige, det er en ren foræring.

Knud Kristensen
Fødevareordfører (K)

Der er umiddelbart stor begejstring blandt politikerne for Dansk Landbrugs udspil om at tage miljøfølsom jord ud af landbrugsdrift mod til gengæld at tillade mere kvælstofgødning på de mere robuste jorde.

"Jeg tager meget positivt imod forslaget. Tankegangen er den helt rigtige, nemlig at samtænke miljø og landbrug - og det er udtryk for en moderne landmandstanke," siger fødevareminister Eva Kjer Hansen (V).

I forbindelse med ophævelsen af EU's braklægningskrav for nylig lovede Eva Kjer Hansen Folketinget en plan for, hvordan vandmiljøet kunne skånes mest muligt, og hun vil nu tage Dansk Landbrugs forslag med i overvejelserne om planen, der ventes at ligge klar inden nytår.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024