Greenpeace og EL: Danmark skal bekæmpe GMO

NYHED: EU-Kommissionen er klar til at godkende fire GMO'er, som et flertal i folketingets Europaudvalg har afvist. Den danske beskyttelsesklausul skal bruges til at bekæmpe GMO'erne, mener Greenpeace og Enhedslisten.
Linea Sanderbo Kürstein

Hverken EU-Kommisionen eller den danske regering har videnskabeligt eller juridisk belæg for at sidde både WHO og EU's egen lægemiddelstyrelse overhørigt.

Per Clausen (EL)
Fødevare- og EU-ordfører

Danmark må trodse EU-Kommissionen i den seneste sag om godkendelse af fire GMO'er, mener både Enhedslisten og Greenpeace.

Der var flertal i Folketingets Europaudvalg for at afvise EU-Kommissionens godkendelse af de fire GMO'er, som EU-Kommissionen ønsker godkendt.

Enhedslistens fødevare- og EU-ordfører, Per Clausen, kalder sagen 'grotesk' og siger videre, at både Den Europæiske Lægemiddelstyrelse og WHO har påpeget, at de berørte antibiotika er vigtige til behandling af både dyr og mennesker. Det afvises dog af Den Europæiske Fødevaremyndighed.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024