EL kalder miljøministeren i samråd om dansk drikkevand

NYHED: Miljøministeren må stå fast i forsvaret af det danske drikkevand og i nødstilfælde aktivere miljøgarantien for at beskytte mod EU's kommende pesticidregler, mener Enhedslisten.
Danmark pumper sit drikkevand op direkte fra grundvandet.
Danmark pumper sit drikkevand op direkte fra grundvandet.Foto: Colourbox
Linea Sanderbo Kürstein

Det er fint nok, at miljøministeren prøver at få en ændring af reglerne i forhold til EU. Jeg mangler bare en klar tilkendegivelse af, at vi vil bruge miljøgarantien, hvis Danmark bliver stemt ned og frataget retten til selv at tage stilling til pesticiderne.

Per Clausen (EL)
Miljøordfører
Fakta

Danmark kan placeres i:

Nordzonen sammen med Estland, Letland, Litauen, Finland og Sverige.

Eller:

Mellemzonen sammen med Belgien, Tjekkiet, Tyskland, Irland, Luxembourg, Ungarn, Holland, Østrig, Polen, Slovenien, Slovakiet og England.


Kilde: Miljøministeriet

Det danske drikkevand er i farezonen, hvis Danmark bliver stemt ned i EU om indførelsen af klimazoner, mener Enhedslisten.

Enhedslistens miljøordfører Per Clausen mener, at miljøminister Troels Lund Poulsen (V) skal melde klart ud, at han vil aktivere miljøgarantien, hvis Danmark bliver nedstemt i EU om indførelsen af klimazonerne:

"Det virker ikke som om, at miljøministeren i sidste ende vil stå fast på, at Danmark under ingen omstændigheder vil være med til det her," siger Per Clausen.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024