Interesseorganisationer uenige om regeringens brakplan

NYHED: Regeringens indsatsplan for brak får en blandet modtagelse. En fleksibel plan, siger Dansk Landbrug. Politikerne er for sent ude, mener Danmarks Naturfredningsforening.
EU gav i januar 2008 tilladelse til at ophæve brakordningen.
EU gav i januar 2008 tilladelse til at ophæve brakordningen.Foto: Colourbox
Linea Sanderbo Kürstein

Det er i disse dage, at landmændene tager beslutningen om, hvorvidt de vil pløje brakken op eller ej, hvis ikke de allerede har gjort det inden for de sidste par måneder. Så jeg mener i den grad, at der er nogen, som har sovet i timen og spildt værdifuld tid i forhold til at lave nogle alternativer til brakken.

Thyge Nygaard
Natur- og landbrugsmedarbejder, Danmarks Naturfredningsforening

Indsatsplanen om brak, som regeringen fremlagde i sidste uge, deler interesseorganisationerne. Planen sikrer beskyttelsesniveauet og øger fleksibiliteten for landmændene, mener Dansk Landbrug:

"Vi håber, at indsatsplanen åbner op for endnu mere sammenhæng mellem miljø-og landbrugspolitikken samt fleksibiliteten i den fremtidige indsats for eksempel i forbindelse med revision af Vandmiljøplan III og arbejdet med Vandmiljøplan IV," siger viceformand for Dansk Landbrug Michael Brockenhuus-Schack.

Danmarks Naturfredningsforening, som allerede i efteråret gjorde opmærksom på, at der skulle handles hurtigt, tvivler på, om landmændene når at læse den nye indsatsplan:

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024