Eva Kjer: Brakken var ikke værdifuld natur

BRAK: Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) slår fast, at den nye natur i regeringens Grøn Vækst langt overstiger naturværdien i de oppløjede brakmarker. Det var bare tidsler og brændenælder, mener ministeren.
Regeringens Grøn Vækst kompenserer rigeligt for oppløjningen af brakken, mener Eva Kjer Hansen.
Regeringens Grøn Vækst kompenserer rigeligt for oppløjningen af brakken, mener Eva Kjer Hansen. Foto: Hasse Ferrold
Anders Jerking

Jeg er sikker på, at når vi i de kommende år ser de nye naturområder skyde op, så vil vi kunne se, at her er tale om rigtig natur og ikke om tilfældige brakmarker med tidsler og brændenælder

Eva Kjer Hansen
Fødevareminister (V)
Regeringens Grøn Vækst kompenserer rigeligt for de naturværdier, der gik tabt, da op til 120.000 hektar brakjord blev pløjet op. Det slog fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) tirsdag fast, da hun deltog i en eksperthøring på Christiansborg om Grøn Vækst og braklægningen.

Flere eksperter, Dansk Ornitologisk Forening og Danmarks Naturfredningsforening, har slået fast, at oppløjningen af brakken er den største naturkatastrofe i mange år.

Da ophøret af brakken blev gjort permanent, lovede regeringen, at tabet af natur ville blive neutraliseret med regeringens Grøn Vækst-udspil. Det er ikke sket, har en række eksperter konkluderet i Altinget. Men Eva Kjer Hansen er af en anden opfattelse, slog hun i går fast.

"Med de mange indsatser i Grøn Vækst får naturen et ordentligt løft, der langt overstiger den naturværdi, der har ligget i de tidligere brakmarker. Jeg er sikker på, at når vi i de kommende år ser de nye naturområder skyde op, så vil vi kunne se, at her er tale om rigtig natur og ikke om tilfældige brakmarker med tidsler og brændenælder," sagde ministeren.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024