Bellona: CCS er nødvendigt for CO2-reduktion

INTERVIEW: Den norske klima- og miljøorganisation Bellona forstår ikke den danske modstand mod CCS, for al forskning viser, at CCS er sikkert, kommercielt muligt og en vigtig del af at reducere CO2-udledningen.
For at reducere CO2-udledningen er CCS (Carbon Capture and Storage, red.) en nødvendig teknologi, indtil den vedvarende energi er udviklet tilstrækkeligt, mener den norske miljø- og klimaorganisation Bellona.
For at reducere CO2-udledningen er CCS (Carbon Capture and Storage, red.) en nødvendig teknologi, indtil den vedvarende energi er udviklet tilstrækkeligt, mener den norske miljø- og klimaorganisation Bellona.Foto: www.colourbox.com
Marie Dissing Sandahl

Sammenlignet med vedvarende energi, så vil det tage meget længere tid at erstatte kulkraft med sol- og vindenergi. Derfor er CCS en løsning, du kan få på plads i en stor skala meget hurtigere.

Aage Stangeland
Energirådgiver, Bellona
Fakta
Læs "Tre skarpe til Greenpeace om CCS" her

I modsætning til Greenpeace i Danmark er den norske miljø- og klimaorganisation Bellona ikke modstander af CCS (Carbon Capture and Storage, red.). Og det først og fremmest, fordi der skal ske noget nu og her, hvis CO2-kurven skal knækkes. Det mener Aage Stangeland, energirådgiver i Bellona.

"Mange mener, vi skal satse på vedvarende energi og energieffektivisering alene, men det er ikke nok. Hvis vi skal undgå dramatiske klimaforandringer, så er vi nødt til at have CCS i tillæg," siger han.

Dog understreger han, at CCS skal være en overgangsordning, indtil det er muligt at erstatte al fossilt brændsel med vedvarende energi.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024