Danske klimaprojekter nedbringer ikke CO2-udslip

De danske klimaprojekter i ulande, der er sat i verden for at nedbringe CO2-udledningen, har den modsatte effekt, mener miljøorganisationer.
Danske klimaprojekter i tredjeverdenslande kritiseres af miljøorganisationer for ikke at nedbringe CO2-udledningen.
Danske klimaprojekter i tredjeverdenslande kritiseres af miljøorganisationer for ikke at nedbringe CO2-udledningen.Foto: Colourbox
Linea Sanderbo Kürstein

Nogle af projekterne begrænser godt nok drivhusgas-udledningen her og nu, men bidrager til et større udslip på længere sigt.

Tarjei Haaland
Klimamedarbejder, Greenpeace

En række danske CO2-projekter er under skarp kritik fra WWF Verdensnaturfonden og Greenpeace, der peger på, at projekterne i ulandene nedbringer CO2-udslippet på kort sigt, men bidrager med mere CO2 på længere sigt. En forfejlet kritik, mener Energistyrelsen. Det skriver Berlingske Business.

Den danske stat og danske virksomheder som DONG Energy og A.P. Møller bytter investeringerne i CO2-projekter i ulandene til CO2-kreditter. Det betyder, at den danske virksomhed kan købe sig til at forurene mere, peger WWF Verdensnaturfonden og Greenpeace på efter at have gennemgået forskellige danske klimaprojekter:

"Nogle af projekterne begrænser godt nok drivhusgas-udledningen her og nu, men bidrager til et større udslip på længere sigt," siger klimamedarbejder i Greenpeace Tarjei Haaland.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024