EU-penge til økologi og miljø skal bruges bedre

Danmarks skal udnytte de ekstra EU-milliarder bedre, som tildeles EUs landdistriktsprogrammer med reformen fra næste år, mener Økologisk Landsforening. Sammen med de danske vandværker ønsker de flere aktører på finansieringsbanen.
Lars Igum Rasmussen

Skattestoppet medfører tilsyneladende, at der ikke er tilstrækkelige offentlige penge til at udnytte de mange EU-midler. Det kniber simpelthen med at finde de offentlige kroner, der skal til for at udløse de mange millioner euro, der er i EUs landdistriktsprogram – og samfundsøkonomisk set virker det tåbeligt. Derfor bør ministeren gøre alt, hvad der er muligt, så pengene kan udnyttes bedre

Claus Vangsgård
Faglig koordinator i DANVA
Det er en ret stor restaurant, som EU har.

Den restaurant, som vi i dagens anledning kalder for "EUs restaurant for Landdistriktsprogrammer". Her kan man spise sig mæt i miljø- og naturvenlige programmer tilsat økologi med et skarpt øje for udvikling af landdistrikterne.

De 25 spisende gæster - der går under navne som Danmark, Italien, Polen og Spanien - selv skal sammensætte det menukort, som gavner det land, de repræsenterer.

Programmerne på Danmark menukortet hedder eksempelvis: Omlægning til økologisk landbrug; MVJ-foranstaltninger; Skovrejsning i landdistrikterne; Landmænds efteruddannelse og Grønne regnskaber.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024