Freder naturfrederne Ida Auken?

DEBATMILJØ: En række borgerlige politikere mener, at Danmarks Naturfredningsforening holder hånden over Ida Auken. Miljøministerens mor sidder i DN's forretningsudvalg. DN afviser kritikken: Miljøpolitikken er blevet grønnere, og derfor er vores kritik mildere, lyder det fra DN.
Flere politikere mener, at naturfredningsforeningen holder hånden over miljøminister Ida Auken.
Flere politikere mener, at naturfredningsforeningen holder hånden over miljøminister Ida Auken.Foto: Claus Bjørn Larsen
Anders Jerking

Der er et princip, som hedder: Roses den, som roses bør. Vi forfølger den linje, vi hele tiden har gjort, men når vi har en regering, der siger, at den vil noget andet, end den tidligere regering ville, så bliver vores vurdering af regeringen naturligvis anderledes.

Michael Leth Jess
Vicedirektør, DN
Freder naturfrederne Ida Auken?
Det mener en række politikere, der synes, at Danmarks Naturfredningsforening er påfaldende venlig over for den nye miljøminister. DN kan ikke genkende kritikken.

Kritikernes bal blev åbnet af Venstres Carl Holst, formand for Region Syddanmark, som i et debatindlæg i Børsen og på sin blog hæftede sig ved, at Ida Aukens mor og partifælle, Margrete Auken (SF), sidder i DN's forretningsudvalg.

"Personligt er jeg ikke overbevidst om, at det behøver være et problem. Til gengæld forstår jeg godt, at man kan få tanken. Det er i hvert fald slående, som DN's retorik over for miljøministeren ændrede karakter her i efteråret," skriver Carl Holst.

Skåner DN sine politiske venner?
Han erkender, at den nye regeringen har lovet en ny miljøpolitik, men påpeger, at regeringen med vandplanerne og pesticid-afgiften i store træk har fremlagt den tidligere regerings forslag. Vel at mærke uden, at det har ført til protester fra DN.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024