Klima- og energiministeren forundret over vismand-rapport

NYHED: Den nye rapport fra de miljøøkonomiske vismænd anbefaler at føre en stram CO2-politik med højere energiafgifter og fjerne tilskud til vedvarende energi. Klima- og energiministeren er forbavset.
Det Miljøøkonomiske Råd fremlagde i dag sin rapport om dansk miljøøkonomi.
Det Miljøøkonomiske Råd fremlagde i dag sin rapport om dansk miljøøkonomi.Foto: Colourbox
Linea Sanderbo Kürstein

Det Miljøøkonomiske Råds omfattende analyse af klima-og energiområdet indeholder mange interessante betragtninger. Jeg er dog noget forundret over den konklusion, at den vedvarende energi vil vokse til 30 pct. inden 2020. Det er der jo ikke ret meget ude i virkeligheden, der tilsiger.

Connie Hedegaard (K)
Klima- og energiminister

En skrappere CO2-politik med høje afgifter på energi vil sikre både den vedvarende energi og energibesparelser, mener de miljøøkonomiske vismænd. Klima-og energiminister Connie Hedegaard (K) undrer sig: 

"Det Miljøøkonomiske Råds omfattende analyse af klima- og energiområdet indeholder mange interessante betragtninger. Jeg er dog noget forundret over den konklusion, at den vedvarende energi vil vokse til 30 pct. inden 2020. Det er der jo ikke ret meget ude i virkeligheden, der tilsiger," siger Connie Hedegaard.

Ifølge vismændenes anbefalinger vil høje priser på energi, der er produceret på fossile brændsler, også bidrage til øget forskning og udvikling af vedvarende energikilder samtidig med, at incitamentet til at reducere energiforbruget hæves.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024