Københavns Lufthavn presser miljøgodkendelse

Folketingets Miljøudvalg har modtaget en klage fra vrede naboer til Københavns Lufthavn, som de anklager for at bryde basale miljøregler. De kræver en skærpet miljøplan for lufthavnen, som de ikke mener opfylder nutidige miljøstandarder.
Kristian Lund Pedersen

Kontrol med luftforureningen er stort set ikke eksisterende og det meste af året er lufthavnens noboområder indhyldet i en ildelugtende stank af giftig ubrændt benzin, som tydeligt kan lugtes og ses.

Søren Beck
Formand for Miljøforeningen for bevarelse af miljøet omkring Københavns Lufthavn
Miljøforeningen for bevarelse af miljøet omkring Københavns Lufthavn har sendt et brev til Folketingets Miljøudvalg, hvor foreningen kræver, at der laves en ny VVM-redegørelse og miljøgodkendelse for Københavns Lufthavne A/S.

Foreningen, der er en lokal forening, der har til formål at forbedre miljøet på Amager, er stærkt utilfreds med den redegørelse, lufthavnen fik lavet tilbage i 1996.

Ifølge formand Søren Beck bærer redegørelsen præg af at være bestillingsarbejde fra lufthavnen, der sætter lufthavnens forureningsproblemer i et lyserødt skær:

"Rapporten negligerede totalt redegørelsens egentlige formål, som var en objektiv miljøvurdering af lufthavnens enorme forureningsproblemer. VVM-redegørelsen var og blev en subjektiv og farverig salgsbrochure for Københavns Lufthavn frem for en objektiv, neutral og sober miljøredegørelse."

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024