Midlertidigt svinestop er en realitet

Miljømiminsteren mener, at reglerne for udvidelse af husdyrbesætninger er gode nok. Men oppositionen indvender, at situationen er uholdbar, og en ny præcisering af reglerne fortsætter blot den uholdbare situation. S, SF og R forslår eksperthøring.
Mette Dyrskjøt
Amterne skal sige nej til udvidelser af husdyrbrug, hvis det fører til mere forurening. Så enkle og klare er regler, understreger miljøminister Connie Hedegaard. Men oppositionspartierne S, R og SF er sammen med Danmarks Naturfredningsforening uenig i, at det fungerer sådan i praksis.

Miljøministeren var onsdag kaldt i åben samråd i Miljøudvalget om, hvad regeringen vil gøre for at forhindre yderligere forurening af natur og vandmiljøet med næringsstoffer fra landbrugets produktion af husdyr.

Connie Hedegaard henviser til et brev, som Skov- og Naturstyrelsen onsdag morgen sendte ud til amterne. Brevet er en tolkning af regler vedrørende udvidelser af husdyrbrug fra Skov- og Naturstyrelsens direktør Hans Henrik Christensen. Læs hele brevet her.

"Amterne skal sørge for, at der ikke sker en merbelastning af naturen. Det synes jeg står rimelig klart i brevet til amterne," sagde miljøministeren på samrådet.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024