Miljøkatastrofe venter forude

200 af verdens førende klimaforskere slår storalarm overfor politikerne. Der er således ikke tid til at tøve, for om ti år vil klimaforandringer have medført uoprettelige skader på naturen. Skader som kan forhindres med forholdsvis beskedne økonomiske midler.
Kristian Lund Pedersen
Fakta
Artiklen "Søvngængerkurs mod katastrofe" er blevet bragt i Information d. 9. februar 2005.

Manden bag artiklen er Geoffrey Loan. Han er redaktør for Independent miljøstof.


Kilde: Information
Miljøet havde svært ved at komme på valgkampens dagsorden, selvom flere organisationer og politikere har gjort sit for at bringe spørgsmål om miljøets tilstand op på højeste politiske niveau.

Det kan virke mærkeligt, at miljø- og klimapolitik ikke interesserer de danske toppolitikere mere, end det er tilfældet, for faktisk viser den ene undersøgelse efter den anden, at det nu er alvorstid, hvis man ikke finder en løsning på verdens miljøproblemer.

I Dagbladet Information kunne man igår læse, hvordan The Independents miljøredaktør Geoffrey Lean undrer sig over politikernes ”søvngængeragtige” tøven.

Det sker efter 200 af verdens førende klimaforskere var samlet til miljøkonference i England i sidste uge. Resultatet af konferencen blev den mest indtrængende advarsel til dato om, at farlige klimaforandringer er undervejs, og det meget snart er for sent at gøre noget ved det.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024