Miljøministeren skubber kendt K-navn ud

Connie Hedegaards opstilling til Folketinget i Københavns Amt er en alvorlig trussel mod to nuværende folketingsmedlemmer med mere end sædvanligt konservativt klingende efternavne: Charlotte Dyremose og Pia Christmas-Møller. Valgdrama i sigte.
Gitte MadsenRasmus Nielsen
Miljøminister Connie Hedegaards tilbagevenden til politik og opstilling til Folketinget i Gentofte-kredsen, Københavns Amt, er lidt af en bet for to kvindelige folketingsmedlemmer med mere end normalt konservativt klingende efternavne: Politisk ordfører Pia Christmas-Møller og skatte- og socialordfører Charlotte Dyremose.

Altingets snit af novembers meningsmålinger med tilhørende geografiske fordeling af mandaterne giver - som ved valget i 2001 - to mandater til Konservative i Københavns Amt (se artikel om mandaternes fordeling og vores navnevurdering for hele landet via link nedenfor).

Det ventes, at den tidligere tv-vært Connie Hedegaard tager det første mandat, men bliver det Lyngby-kredsens Christmas-Møller (43) eller Hellerup-kredsens Dyremose (27), der erobrer det andet?

For genvalg til den nybagte cand. scient. pol. Charlotte Dyremose taler, at hun allerede i 2001 fik et smukt personligt stemmetal, 9.694 mod Christmas-Møllers 10.553 (incl. andel af partistemmer). Charlotte Dyremose er datter af tidligere K-finansminister, nuværende TDC-direktør Henning Dyremose. På Christiansborg vurderes det endvidere, at miljøministeren vil appellere til samme type vælgere, som førhen stemte på Pia Christmas-Møller. Det er et spørgsmål om Hedegaard/Chrismas-Møllers midtsøgende linje.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024