Miljøvenlige biler bliver billigere

Venstre og De Konservative er enige om at nedsætte afgiften på miljøvenlige biler. Hvordan det skal finansieres, er der dog ingen bud på. Nu forslår en konservativ folketingskandidat, at danskerne skal kunne købe deres biler afgiftsfrit i udlandet.
Kristian Lund Pedersen

Når regeringen ikke selv kan finde ud af det, må vi tage mere radikale metoder i brug. Det er dybt urimeligt, at vi i Danmark skal betale mere end 3 gange så meget for en bil, end man skal betale i udlandet. Med EU´s indre marked burde man kunne handle frit over alt i Europa, og dermed også kunne købe biler til fordelagtige priser i vore nabolande.

Jakob Næsager (K)
Folketingskandidat i Søndre Storkreds
Diskussionen om lavere afgifter på miljøvenlige biler har præget medierne de seneste dage. Efter forskelligt rettede budskaber fra Venstre og De Konservative, ser det nu ud til de to regeringspartier i det mindste er enige om, at der skal ske noget på området.

Hvordan det skal finansieres er der dog ingen plan for endnu, men begge partier lover, der vil ske noget efter valget:

"Det er nogle bøvlede størrelser, og det bliver ikke let. Men nu står det jo også i Venstres partiprogram, og skatteministeren har flere gange sagt, at han er indstillet på det, så nu arbejder vi i samme retning," siger Connie Hedegaard (K) til Politiken.


Hedegaard: I rører ikke ved min milliard
Miljøminister Connie Hedegaard har lukket af for muligheden for at bruge af den milliard, som regeringen vil afsætte ekstra til miljøet, på at nedsætte afgiften på miljørigtige biler.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024