Nem omstilling fra dansk til europæisk

Overgangen fra dansk minister til europæisk kommissær er gået nemt, siger EU-kommissær Mariann Fischer Boel til Altinget. Men hun har oplevet, at flere hjemme i Danmark har haft svært ved at forstå, at hun ikke længere kun skal arbejde for danske interesser. Blandt andet Hans Christian Schmidt.
Mette Dyrskjøt
STRASBOURG: Mariann Fischer Boel befinder sig efter eget udsagn ganske godt i rollen som EU-kommissær. Landbrugsområdet kender hun allerede i detaljen fra hendes knap tre år som dansk fødevareminister.

"Men det er klart, det er en anden rolle, for jeg har jo været vant til at forsvare danske interesser, og nu skal jeg jo forsvare europæiske interesser. Og jeg har altså behov for, at alle forstår, at jeg varetager ikke de samme opgaver, som den danske minister gør," siger Mariann Fischer Boel til Altinget, som møder hende i Strasbourg, som EU-Kommissionen bruger som mødeby, når Europa-Parlamentet har samling.

Ukendskab til kommissær-rollen
Den danske landbrugskommissær understreger, at EU slet ikke ville kunne fungere, hvis de 25 kommissærer fra lige så mange lande forfægtede nationale interesser. Som EU-kommissær skal man arbejde for den bedste løsning for hele Europa.

Senest har landbrugskommissæren været uenig med den nuværende danske fødevareminister Hans Christian Schmidt om dobbelt EU-støtte til danske sukkerroe-dyrkere.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024