Nu skal miljømilliarden bruges

NYHED: Regeringens finanslovsforslag fordeler miljømilliarden jævnt ud over de næste tre år. Interesseorganisationerne savner progressive initiativer og dækning for de opgaver kommunalreformen medfører.

Finanslovsforslaget er ikke nogen overraskelse, men cementerer bare det, der i øvrigt er i gang på området

Morten Løber
Miljøkonsulent hos Landbrugsraadet
Den såkaldte miljømilliard kommer nu endelig i spil. I regeringens finanslovsforslag er der over de næste tre år afsat 905 millioner kroner til nye initiativer på natur- og miljøområdet. Udspillet får en blandet modtagelse af industrien, landbruget og miljøforkæmpere.

Miljøminister Connie Hedegaard er yderst tilfreds med finanslovsforslaget og mener, at der er lagt op til en styrket og bred miljøindsats.

”Med indsatsen under miljømilliarden vil vi sætte ekstra turbo på ikke mindst naturbeskyttelsen. Men indsatsen slutter langt fra her.

De mange hundrede millioner kroner til partikelfiltre, biobrændstoffer, miljøforskning og miljøteknologier i andre regi kommer oveni. Med finanslovsudspillet for 2007 lægger regeringen op til en moderne miljøpolitik, hvor hensynet til miljøet i stigende grad integreres i andre sektorer,” udtaler miljøminister Connie Hedegaard.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024