Nyt samarbejde skal nedbringe CO2-udslippet

KORT NYT: CO2 -udslip og andre udledninger nedbringes i et nyt samarbejde mellem kraftværker og DTU
Kasper Frandsen
Store krav til nedbringelse af CO2 udslippet fra energisektoren i de kommende år, er en af årsagerne til, at Dong Energy, Vattenfall og Danmarks Tekniske Universitet (DTU) nu har indgået en aftale om at oprette en professorstilling inden for ren og effektiv produktion af el og varme - the DTU Clean Power Chair ved DTU Kemiteknik.

Teknologiudviklingschef Rudolph Blum fra Dong Energy udtaler, at "et af de vigtigste elementer i aftalen er at få øget vores viden om metoder til at reducere udledningen af miljøbelastende stoffer, og på den måde direkte omsætte forskning til praktisk anvendelse og samfundsnytte".  

Netop rene og effektive forbrændingsprocesser i de relativt "miljøtunge" kraftværker  bliver et af professorens forskningsområder, og målet er at skabe forskningsresultater, der på baggrund af teknisk grundforskning understøtter fremskridt til reduktion af miljøbelastningen fra kraftværker. 

Vattenfall satser entydigt på rene og effektive processer og den stadige nedbringelse af skadelige udledninger er et højt prioriteret område i Danmark.  "Samarbejdet er derfor af stor betydning for, at vi hele tiden er på forkant med den seneste forskningsmæssige viden, der gør os i stand til at træffe de rigtige beslutninger", siger Engineeringchef Hakon Mosbech fra Vattenfall.

Professorstillingen der oprettes på DTU Kemiteknik, vil blive  integreret i instituttets eksisterende aktiviteter. Et nært samarbejde imellem universitet og erhvervsliv har kendetegnet DTU Kemiteknik igennem mange år.

 

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024