Oppositionen klar til kamp

Oppositionen vil forsøge at få ændringsforslag igennem i forhold til strukturreformen dette folketingsår. En opgaveflytning af miljøansvaret vil være del af et socialdemokratisk regeringsgrundlag.
Marie Andergren

Jeg er bange for, at miljøet bliver en buffer. Kommunalpolitikerne skal jo oppebære en vis standard overfor ældre, skoler og børnehaver, og derfor må de spørge sig selv: Har vi råd til mere miljø i år?

Mogens Nørgård Pedersen (KD)
Miljøordfører
"Hvis vi får chancen, så laver vi det om. Det vil være en del af et Socialdemokratisk regeringsgrundlag, at få placeret de grænseoverskridende miljøopgaver i regionerne."

Sådan lyder meldingen fra Socialdemokraternes miljøordfører Torben Hansen, der har kaldt miljøminister Connie Hedegaard (K) i åbent samråd om strukturreformen den 20.oktober.

"Regeringen og DF’s strukturaftale viser en manglende forståelse for, at natur og miljø er et fælles gode, der går på tværs af kommunegrænserne. Eksemplerne på dette er mange, herunder drikkevandet som er vores fælles ressource, større vandløb, naturområder og særligt følsomme landbrugsområder, siger Torben Hansen til Altinget.

Lovforslaget om strukturreformen forventes først fremsat omkring den 1. februar 2005, men oppositionen vil "ikke tøve med at prøve regeringen af," allerede i efteråret, som Torben Hansen formulerer det.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024