R: Bilka-sagen kan koste staten millioner

Elsebeth Gerner Nielsen frygter, at staten kommer til at betale for lovliggørelsen af Bilka i Horsens. Sådan tolker den radikale miljøordfører et §20-svar fra miljøministeren, hvori hun fastslår, at myndigheder kan have erstatningsansvar i forbindelse med deres myndighedsudøvelse.
Marie Andergren
Fakta
  • Højesteret kendte 22. april i år Bilkavarehuset på cirka 14.000 kvadratmeter ulovligt, fordi det er opført i strid med lokalplanen.

  • Det var en stadfæstelse af en tidligere dom fra Vestre Landsret.

  • Lokalplanen fra 1991 forudså et supermarked plus 15-20 specialforretninger. Men Horsens Kommune fik af Naturklagenævnet i 1999 lov til at dispensere fra lokalplanen.

  • Bilka Horsens åbnede i 2001. Siden højesteretsdommen er der ikke sket noget i sagen. Brancheorganisationen De Samvirkende Købmænd (DSK), der i årevis har bekæmpet varehuset, har truet Horsens Kommune med en stævning, hvis ikke byggeriet bliver lovliggjort.

  • Bilka i Horsens er med sine 14.000 kvadratmeter det mindste af Dansk Supermarkeds Bilka-varehuse. Forretningen har 373 medarbejdere og er den største arbejdsplads inden for detailhandlen i Horsens.

  • A.P. Møller - Mærsk. Koncernen ejer halvdelen af Dansk Supermarked, der driver Bilkakæden.


  • Kilde: Politiken
    Regningen for de ulovligt opførte 14.000 Bilka-kvadratmeter i Horsens kommer sandsynligvis til at lande på miljøminister Connie Hedegaards eget bord.

    Sådan tolker De Radikales miljøordfører, Elsebeth Gerner Nielsen, miljøministerens svar på et §20-spørgsmål, som miljøordføreren har stillet om Bilka-sagen.

    "Ministerens svar er interessant, fordi der ligger en indirekte indrømmelse, og en tilkendegivelse af, at det faktisk godt kan være, at det er Connie Hedegaard selv, der kommer til at betale for, at Naturklagenævnet har truffet en forkert afgørelse," siger Elsebeth Gerner Nielsen til Altinget.

    Skatteborgerne betaler
    Miljøminister Connie Hedegaard (K) oplyser i sit svar, at:

    Dokumentation

    Altinget logoMiljø
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    0:000:00

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024