R: Kom ind i kampen S og SF

Den radikale miljøordfører afviser at ny lov om miljøgodkendelser vil forringe miljøet. Det forholder sig faktisk omvendt, forsikrer han.

Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at eftertiden vil bedømme det her som et betydeligt skridt i den rigtige retning.

Johannes Poulsen (R)
Miljøordfører

En nærmest tordenagtig byge af kritik er haglet ned over udkastet til lov om miljøgodkendelser. I en uvant rolle tager det radikales miljøordfører Johannes Poulsen nu til genmæle og forsvarer regeringens miljøpolitik. Han skyder med skarpt på såvel de amter, der overdriver deres miljøhensyn, som de oppositionspolitikere, der kritiserer fra sidelinjen.

De grønne interesseorganisationer har i et flerstemmigt kor med Amtsrådsforeningen og venstrefløjspartierne bebudet, at den ny lov vil stille miljøet ringere end i dag. På flere punkter har kritikerne misforstået loven, for den vil forbedre miljøet, mener Johannes Poulsen.

Et gennemsnitligt krav vil komme alle til gavn
I den skarpe debat har et af kritikpunkterne været, at miljøet vil blive forringet i de kommuner, som har haft en hård kurs overfor landbruget, fordi de nye krav er sat ud fra et gennemsnit.

”Det er en fejlslutning, da det kommer til at stå direkte i loven, at de lokale myndigheder selv kan foretage en vurdering af, om der skal indføres strengere krav overfor visse områder.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024