Regionale udviklingsplaner og miljøet

DEBAT: Når de kommende regioner skal udarbejde regionale udviklingsplaner, skal de passe på, at det sker uden at ødelægge miljøet, skriver Carl Holst, der er formand for Amtsrådsforeningens miljø- og trafikudvalg.

Det er afgørende for al menneskelig trivsel, at udviklingen finder sted, uden at miljøet ødelægges. Aktiviteterne skal tage hensyn til de landskabelige værdier og til bevaring og forbedring af dyre- og plantelivets levevilkår.

Carl Holst, Amtsrådsforeningen
Af Carl Holst,
Formand for Amtsrådsforeningens miljø- og trafikudvalg.

Efter kommunalreformen skal Regionerne udarbejde regionale udviklingsplaner. Loven siger, at planerne skal beskrive den ønskelige fremtidige udvikling for regionens byer, landdistrikter og udkantsområder samt for natur og miljø, herunder rekreative formål, erhverv, inkl. turisme, beskæftigelse, uddannelse og kultur. Det er en stor mundfuld, men det hænger sammen.

Det er afgørende for al menneskelig trivsel, at udviklingen finder sted, uden at miljøet ødelægges. Aktiviteterne skal tage hensyn til de landskabelige værdier og til bevaring og forbedring af dyre- og plantelivets levevilkår. Beskrivelse af disse interesser på et overordnet plan bliver derfor et vigtigt element i den regionale udviklingsplan.

Det hele hænger sammen
På erhvervsområdet baseres den regionale udviklingsplan på en regional erhvervsudviklingsstrategi, der tager afsæt i vækstvilkårene og i regionens erhvervsstruktur. Den vil udgøre et centralt element i den regionale udvikling. Kompetenceudvikling og dermed uddannelsessystemet udgør grundlaget for innovation i erhvervslivet.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024