Sløj miljøprofil hos S og K

NYHED: S og K er de partier, hvis folketingskandidater i ringest omfang nævner miljø som deres mærkesag. 'Problematisk' siger De Konservatives miljøordfører. DF er den borgerlige fløjs mest miljøorienterede parti, men de små venstrefløjspartier sætter miljøet højest på dagsordenen.
Gitte MadsenMarie Andergren

Miljøet bør stå langt højere på dagsordenen hos vores folketingskandidater, og det vil jeg personligt gøre opmærksom på. Det er nødvendigt med en grønnere profil for partiet, fordi det er i overensstemmelse med sund konservatisme.

Christian Wedell-Neergaard (K)
Miljøordfører
Socialdemokraterne har ofte ført sig frem som et meget miljøbevidst parti. Det gælder ikke mindst i forbindelse med kritik af regeringens økonomiske nedprioritering af miljøområdet.

Men det viser sig faktisk, at S er det parti, hvis folketingskandidater i ringest omfang nævner miljø- og energipolitikken som deres primære mærkesag.

Sådan lyder konklusionen på en opgørelse, som Altinget.dk har foretaget på baggrund af Kandidatdatabasen ”Kend din Kandidat”.

Gennemsnitligt ligger 5,8 pct. af folketingskandidaternes mærkesager inden for miljø- og energipolitikken, mens Socialdemokraterne kun kan mønstre 2,1 pct.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024