Stor miljødebat venter i København

Der venter en ophedet diskussion, når en række af Christiansborgs fremtrædende politikere inden for miljø- og energiområdet mødes til debat i København. Bag arrangementet står tre af Danmarks største miljøorganisationer, som gerne ser miljøpolitikken mere synlig i valgkampen.
Kristian Lund Pedersen

Vi har mistet vores gode renomme, hvad energipolitikken angår. Der har stort set ikke blevet ført nogen energipolitik de sidste 4 år. VK-regeringens nedskæringer i Miljøstyrelsen og i råd og nævn har betydet, at mange ressourcestærke personer med stor viden inden for vedvarende energiteknologi er blevet forbigået. Det går man ikke ustraffet.

Marianne Bender
Formand for Organisationen for Vedvarende Energi
Fakta
Arrangementet i København afholdes i ”Trekanten”, Miljøkontrollen, Kalvebods Brygge 45, København, torsdag d. 27. januar kl. 15-17.30.

Ud over repræsentanter for de tre interesseorganisationer er følgende politikere blevet inviteret:

Eyvind Vesselbo/Kim Andersen (V), Claus Larsen-Jensen (S), Else Theill Sørensen/Christian Wedell-Neergaard (K), Martin Lidegaard (RV), Anne Grete Holmsgaard/Jørn Jespersen (SF), Bodil Kornbek (KD), Keld Albrechtsen (EL), Jørgen Dohrmann/Aase D. Madsen (DF).

Mødet er gratis, og der kræves ikke tilmelding.


Kilde: Danmarks Naturfredningsforening, Det Økologiske Råd og Organisationen for Vedvarende Energi
Der er lagt op til heftig debat, når tre af de store organisationer inden for miljø og energi inviterer Christiansborgs miljøpolitikere til en snak om Danmarks fremtidige miljø- og energipolitik.

Således har Det Økologiske Råd, Danmarks Naturfredningsforening og Organisationen for Vedvarende Energi (OVE) arrangeret offentligt valgmøde i København torsdag den 27. januar.

"Vi synes, at debatten om miljø og energi er alt for lavt prioriteret i valglampen. Det er faktisk et af de områder, hvor der er størst forskel på partierne. I valgkampen i 2001 var miljødebatten nærmest dømt ude på forhånd, men efter valget skete der drastiske ændringer på miljøområdet. Det er ikke rimeligt for vælgerne, der fortjener at vide, hvad partierne vil gøre," siger Christian Ege, formand for Det Økologiske Råd, som er en af arrangørerne.

Kyoto-aftalen kommer i fokus
Arrangementet i København er det andet ud af ialt fire valgmøder, hvor de tre organisationer har inviteret toppolitikere til at diskutere miljø og energi. Det første møde var på Aalborg Universitet i mandags, torsdag er det så København, mens de to sidste arrangementer holdes i Aarhus og Odense henholdsvis mandag og på næste onsdag.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024