Sultne bramgæs giver politikerne kvaler

NYHED: Landmændenes afgrøder på Mandø bliver spist af bramgæs. Fødevareministeren vil finde ud af, hvad der skal ske med fuglene.
Bramgåsen blev fredet i 80'erne, hvor bestanden var på 70.000. Nu er bestanden på 400.000 og stadig i vækst.
Bramgåsen blev fredet i 80'erne, hvor bestanden var på 70.000. Nu er bestanden på 400.000 og stadig i vækst.
Linea Sanderbo Kürstein

Vi taler her om ét ud af 19 områder, hvor der bor bramgæs, og jeg bliver bekymret, hvis vi taler om ét særligt område, der skal tilgodeses, for så er der 18 andre områder, hvor vi kan imødese, at der kommer erstatningskrav.

Benny Engelbrecht (S)
Medlem af Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Landmændene på Mandø river sig i håret over, at trækfuglen bramgåsen æder deres afgrøder. Bestanden var i 80'erne på 70.000 bramgæs. Det tal er i dag vokset til 400.000 bramgæs.

Derfor havde Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri kaldt fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) i samråd for at få svar på en tidligere udtalelse, hun kom med under valgkampen. Her sagde hun, at det var en mulighed at indføre jagttid for bramgæssene, til trods for at den er på EU's rødliste over fredede fugle. Fødevareministeren mener stadig, at det kunne være en løsning at drive jagt på gæssene for at få bestanden ned:

"Fuglebeskyttelsesdirektivet tillader ikke, at der fastsættes jagttid på bramgæs, så hvis man skal overveje mulighederne for at jage bramgæssene, så vil det kræve en ændring af listen over de fugle, der er med i fuglebeskyttelsesdirektivet," sagde fødevareminister Eva Kjer Hansen.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024