Forsker maner til besindelse: Ulven forandrer ikke dansk natur

BIODIVERSITET: Tirsdag og onsdag løber Aarhus Universitets konference om biodiversitet af stablen. På programmet er blandt andet seniorforsker Peter Sunde, der forklarerer, hvorfor ulven næppe kommer til at have den store betydning for den danske biodiversitet. 

Ulven har fået megen opmærksomhed, men påvirkningen på biodiversiteten er minimal, forklarer Peter Sunde.
Ulven har fået megen opmærksomhed, men påvirkningen på biodiversiteten er minimal, forklarer Peter Sunde.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Anders Brønd Christensen

Med henblik på hvad den kommer til at betyde for naturen, så har sådan et dyr som den almindelige huskat nok større betydning end ulven.

Peter Sunde
Seniorforsker på Institut for Bioscience – Faunaøkologi

Ulven har længe været et varmt emne på den politiske dagsorden, men hvordan ser det store rovdyrs fremtidsudsigter ud, når man tager de faglige briller på? 

Det vil seniorforsker på Aarhus Universitet Peter Sunde forsøge at svare på, når han til Biodiversitetssymposium 2019 kigger nærmere på ulvens levevilkår i Danmark. Og noget tyder på, at naturen er mere rummelig, end mennesket er. 

"Ulven godt kan leve i Danmark, men den politiske bæreevne, altså vores samfunds vilje til at rumme ulven, ser ud til at være en del lavere end naturens kapacitet. Det er et vilkår, som vi er nødt til at forholde os til, når vi skal vurdere ulvens fremtidige biologiske effekt på den øvrige natur," forklarer han. 

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024