Venstre underdriver miljøbesparelser

Formand for Det Økologiske Råd Christian Ege mener, Venstre bruger useriøs argumentation, når de mener at kunne dokumentere, de ikke har sparet penge på miljøområdet.
Kristian Lund Pedersen

Man stoppede alle tilskud til folkelige miljøaktiviteter og til uafhængige eksperter. I stedet gav man regeringen penge til Institut for Miljøvurdering, som man gjorde Bjørn Lomborg til direktør for. Denne har bl.a. brugt mange ressourcer på at prøve at så tvivl om, hvorvidt det kunne betale sig at prøve at forebygge den menneskeskabte drivhuseffekt.

Christian Ege
Formand for det Økologiske Råd
Det Økologiske Råd fortsætter deres angreb på VK-regeringens miljøpolitik mindre end en uge inden vælgerne skal sætte deres kryds.

Således skærper formanden for Det Økologiske Råd Christian Ege nu tonen, og anklager blandt andet Venstres Eyvind Vesselbo for at pynte på de tal, der skal dokumenetere regeringens miljøindsats:

"Her under valgkampen fortæller Venstres kandidater rundt omkring på valgmøder, at der slet ikke er skåret på miljøet. De bruger tal fra Danmarks Statistik, men disse indbefatter også udgifter til rensning af spilde vand og til indsamling og behandling af affald. Disse er steget betydeligt, hvilket tilfældigvis nogenlunde opvejer nedskæringerne på Miljøministeriet. Men det er jo ikke udtryk for en prioritering af miljøpolitikken, at vi producerer mere affald og spildevand – snarere tværtimod," siger Christian Ege.

Det var på miljøvalgmødet i København den 27. januar hos Miljøkontrollen, at Eyvind Vesselbo bragte nye tal fra Danmarks Statistik på bordet som bevis på regeringen reelt ikke har sparet de 3,7 mia. kr. væk alligevel, som oppositionen ellers anklager dem for.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024