10-års børn får særtilskud til foreningsarbejde

NYHED: Integration af børn og unge fremmes ved, at de etniske minoriteter bliver mere aktive i det danske foreningsliv. Det er baggrunden for et S-forslag i København om at give særlig støtte til 10-årige i to bydele, så de kan blive aktive i en forening.
Rasmus Nielsen

Det er også i foreningslivet, at mange for første gang stifter bekendtskab med de demokratiske værdier om indflydelse, deltagelse og samtale, som kendetegner det lokale demokrati i Danmark.

Ritt Bjerregaard
Overborgmester (S)
Fakta
Økonomi i forslaget:

Den samlede udgift for informationskampagnen vurderes at udgøre 0,3 mill. kr. i 2007.

Den samlede udgift for fødselsdagsgaven vurderes at udgøre 550.000 kr. årligt i hhv. 2007, 2008 og 2009.

Der foreslås, at de to forslag og den hertil nødvendige finansiering indgår i budgetforhandling for budget 2007.


Kilde: Overborgmesterens kontor, Københavns Kommune
Socialdemokraterne på Københavns Rådhus vil have flere børn og unge blandt de etniske minoriteter til at engagere sig i det omfattende danske foreningsliv. Det skal være en genvej til bedre integration.

Det skal konkret ske ved at give alle børn på Ydre Nørrebro og Bispebjerg, der fylder ti år, op til 750 kr. i tilskud til forenings-kontingentet.

Forslaget kommer som led i den særlige integrationspakke fra overborgmester Ritt Bjerregaard (S) og hendes integrationsborgmester Jakob Hougaard (S). Pakken skal forhandles med partierne på rådhuset frem til juni, før Borgerrepræsentationen tager endelig stilling.

"Foreningslivet er et centralt omdrejningspunkt i det danske samfund. Det er bl.a. gennem deltagelse i foreningslivet, at vi lærer at være en del af forpligtende sociale fællesskaber, at vi skaber venner, kontakter og opbygger netværk," siger Ritt Bjerregaard og fortsætter:

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024