Lykketoft på afveje

Bertel Haarder (V) gnider igen salt i såret, når det gælder Socialdemokraterne og De Radikales uenighed på udlændingeområdet. Mogens Lykketoft (S) har forsøgt at skabe ro, men Haaarder afviser Lykketofts påstande om udlændingelovens længde.
Kristian Lund Pedersen

Bertel Haarder udtrykker glæde over, at Mogens Lykketoft bakker regeringen op. Men han er ikke bundet af det. Ingen aftaler på udlændingeområdet rækker ind over næste valg.

Jyllands-Posten
Regeringens aftaler om stramninger på udlændingeområdet rækker kun frem til næste valg. Det betyder, at ingen partier har vetoret over, om udlændingepolitikken skal strammes yderligere eller lempes, når et nyt Folketing træder sammen.

Sådan lyder det fra integrationsminister Bertel Haarder (V).

Lykketoft forundret
Han gennemhuller dermed argumentationen fra Socialdemokratiets formand, Mogens Lykketoft, der forsikrer, at Socialdemokratiet er bundet af aftaler om den stramme udlændingelovgivning med VK-regeringen efter næste valg, og at De Radikale derfor ikke vil få held til at lempe udlændingepolitikken.

Bertel Haarder udtrykker glæde over, at Mogens Lykketoft bakker regeringen op. Men han er ikke bundet af det. Ingen aftaler på udlændingeområdet rækker ind over næste valg. Mogens Lykketoft kan gøre lige, hvad han vil på familiesammenføringsreglerne.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024