Slut med berøringsangsten i SF

INTERVIEW: Venstrefløjen var for langsom til at konfrontere problemerne med integrationen, siger SF's nye integrationsordfører Astrid Krag.
SF's nye integrationsordfører Astrid Krag: "Det er vigtigt, at vi også får fat i de reaktionære holdninger, når de kommer fra minoritetsgrupper."
SF's nye integrationsordfører Astrid Krag: "Det er vigtigt, at vi også får fat i de reaktionære holdninger, når de kommer fra minoritetsgrupper." Foto: SFU.dk
Erik Holstein

En pige fra mit spansk hold var Jehovas Vidne, men hun blev taget ud af gymnasiet som 18-årig, for da skulle hun giftes. Det var jo helt forrykt. Det kan alle på venstrefløjen være enige om, men der kan stadig være en kulturrelativistisk tøven, hvis det samme sker i etniske grupper."

Astrid Krag
Integrationsordfører, SF

Hendes udnævnelse til SF's integrationsordfører var noget af en overraskelse.

Ikke alene er hun nyvalgt, men den kun 25-årige Astrid Krag har også markeret en noget anderledes holdning til integrationspolitik og værdikamp, end den man normalt finder på venstrefløjen.

Således fik Astrid Krag som SFU-formand for halvandet år siden vedtaget en bemærkelsesværdig udtalelse i SFU, hvor den fremadstormende ungdomsorganisation gjorde op med "venstrefløjens lalletolerance" i integrationspolitikken.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024