Beskæftigelsesmål fjerner hjælp fra de svageste

NYHED: Beskæftigelsesfokus overskygger socialhjælp, så socialrådgivere søger om julehjælp hos Frelsens Hær for de fattigste familier.
2300 familier i København fik hjælp i 2007 fra Frelsens Hær til at fejre jul. Stramninger i kontanthjælp rammer de socialt mest belastede familier.
2300 familier i København fik hjælp i 2007 fra Frelsens Hær til at fejre jul. Stramninger i kontanthjælp rammer de socialt mest belastede familier.
Henrik Theil

Det undrer mig, at når socialrådgivere kan vedlægge budgetter, som viser, at der ikke er tilstrækkeligt rådighedsbeløb, - helt ned til 2000 kr. for en familie - og så kan det offentlige ikke hjælpe dem. Men det er altså det, vi oplever omkring julehjælpen.

Lars Lydholm
Informationschef i Frelsens Hær
"Når man ser socialpolitikken i en beskæftigelsesmæssig optik, så bliver man blind på det ene øje," konkluderer informationschef Lars Lydholm fra Frelsens Hær. Hans konklusion følger efter en jul, hvor hæren uddelte julehjælp til flere end nogensinde tidligere. Over 6000 familier fik hjælp til julen 2007, og især København trak tallet op med en stigning af modtagere fra 2000 til 2300.

"Vi vurderer ikke, at der er blevet flere fattige, så vi har ikke oplevet en eksplosion i antallet af ansøgere. Mens vi i gamle dage måtte sige nej til cirka halvdelen, så må vi i dag hjælpe langt flere. Det er ikke, fordi vi har fundet en kiste med guld, men fordi ansøgerne i dag har et lavere rådighedsbeløb - de er blevet fattigere," forklarer Lars Lydholm.

Socialrådgivere søger om julehjælp

Lars Lydholm peger på en række forskellige ting som kommunalreform, kontanthjælpsloft og starthjælp samt en fornemmelse af, at man i kommunerne har færre knapper at skrue på.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024