Socialrådgivere på flugt fra Helsingør

KORT NYT: Ni socialrådgivere i Helsingør har sagt deres job op i protest mod en leder i kommunen. Nu tager Dansk Socialrådgiverforening bladet fra munden.
De ni socialrådgivere var alle ansat i Helsingør Kommunes Familieafdeling, hvor de har oplevet mobning, personalesplid, chikane og samarbejdsvanskeligheder.

Funktionslederen i afdelingen har været udsat for hård kritik af bl.a. manglende faglige kompetencer og konflikten eskalerede i efteråret, da de ni socialrådgivere deponerede deres opsigelse for at råbe Helsingørs Kommunale topforvaltning op.

Efter lang tid med dårligt arbjedsklima, mener Dansk Socialrådgiverforening, at socialrådgiverne er blevet hæmmet i deres arbejde:

"Med så stor tumult blandt medarbejderne, der til dagligt arbejder med nogle af kommunens tungeste sager, har vi mistet tilliden til kommunens kvalitet i arbejdet. Vi tror simpelthen ikke længere på, at borgerne får den service og hjælp, de har krav på. Og som socialrådgivere vil vi ikke længere tie stille. Vi har en forpligtelse som socialrådgivere til at levere den ydelse, som brugerne har behov for og krav på. Vi har kørt en meget langt forhandlingsforløb, før vi tog bladet fra munden. Men nu vil vi ikke længere," siger formand for Dansk Socialrådgiverforening i Region Øst, Majbrit Berlau til Helsingør Dagblad.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024