Mangel på boliger til asylansøgere uden for centre

NYHED: Dansk Røde Kors har svært ved at finde boliger nok til de afviste asylansøgere, der nu får lov til at bo uden for centrene.
Kristine Bertelsen
Det ligger fast, at en gruppe af de afviste asylansøgere kan få lov til at bo uden for asylcentrene. De nuværende forhandlinger mellem regeringen, Dansk Folkeparti og Ny Alliance skal blandt andet afgøre, om asylansøgerne også får lov til at arbejde uden for centrene.

Men er det overhovedet muligt at finde boliger og jobs til de afviste asylansøgere? Altinget har undersøgt mulighederne for begge dele i områderne tæt på de to asylcentre Sandholm og Agnstrup.

Svært at finde boliger
Der er både økonomi, logistik og plejning af socialnetværk at tage højde for, når der skal findes boliger uden for lejrene. Dansk Røde Kors er allerede gået i gang med at afsøge boligmarkedet, men det er ikke nogen let opgave.

"Det er ret vanskeligt, dels at finde boliger, vi kan forvente at betale, og dels at få logistikken til at hænge sammen," siger Carsten Isaksen, der er bygningschef i Røde Kors og leder på Agnstrup Asylcenter.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024