København skal have flere skæve boliger

INTERVIEW: Københavns socialborgmester tager med glæde imod penge til de hjemløse. De skal blandt andet bruges til flere skæve boliger.
Kristine Bertelsen
Flere skæve boliger. Det er løsningen, når de hjemløse skal hjælpes væk fra gaden i København, mener socialborgmester Mikkel Warming (EL).

Københavns Kommune er den kommune med flest hjemløse. Kommunen agter derfor at lægge billet ind på en del af de 500 mio. kr., der er afsat på satspuljen til hjemløse.

Vejen fra gade til bolig
"Jeg ser gerne, at vi blandt andet bruger pengene på nogle af de udbud, vi allerede arbejder med, såsom skæve boliger. Der er brug for et alternativ til de normale boliger. Men vi skal også arbejde med vejen fra gaden og herbergerne og ud i de skæve boliger. Der er brug for at finde en række trin imellem og give folk redskaber til igen at kunne leve i egen bolig," siger Mikkel Warming.

En af barriererne for at etablere skæve boliger er, at en del borgere ikke ønsker sådanne boliger i nærheden, hvad vil I gøre for at løse den problemstilling?

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024