Velfærdsministeren: Ingen blankocheck til kommunerne

NYHED: Kommunerne har aldrig fået så mange penge til det sociale område, som de får nu. Derfor skal de blive bedre til at løse deres opgaver med de penge, de har. Det sagde velfærdsministeren på gårsdagens samråd.
Retsudvalget havde kaldt velfærdsminister Karen Jespersen (V) i samråd.
Retsudvalget havde kaldt velfærdsminister Karen Jespersen (V) i samråd.Foto: Altinget.dk/Rasmus Nielsen
Linea Sanderbo Kürstein

Hvis man fører en ekspansiv finanspolitik, når vi i forvejen har store lønstigninger, så går det galt. Man er nødt til at sige, at de penge, vi bruger det ene sted, dem skal vi spare det andet sted.

Karen Jespersen (V)
Velfærdsminister
Fakta

Forhold, der kan styrke en tidligere indsats:

- Der skal knyttes en kontaktperson til adfærdsvanskelige børn og utilpassede unge.

- Der er brug for en tidligere indsats, så der ikke når at ske skade på børnene.

- Der skal ske flere tvangsanbringelser, så der er større sikkerhed for, hvad der sker med børnene.

- Der er brug for, at børnene kan være længere i deres plejefamilie. Og at de kan være der tidsubestemt, hvis det vurderes at være i barnets tarv.

- Kommunalpolitikerne skal prioritere barnets tarv højest og ikke hensynet til familien, da det kan føre til for sene anbringelser.


Kilde: Velfærdsminister Karen Jespersen (V)

Større bloktilskud til kommunerne vil ikke løse opgaven med at forbedre det forebyggende sociale arbejde for adfærdsvanskelige og utilpassede børn og unge. Regeringen skal holde snor i pengene for at sikre, at kommunerne gør arbejdet godt nok, sagde velfærdsminister Karen Jespersen (V) på et samråd i går.

Peter Skaarup (DF), medlem af Folketingets Retsudvalg, ville have velfærdsministeren til at svare på, hvilke initiativer regeringen vil tage i forhold til kommuner, der svigter det forbyggende sociale arbejde over for udsatte børn og unge. Socialudvalget var også indbudt til at give deres besyv med på samrådet.

Både SF's handicapordfører Anne Baastrup og Enhedslistens socialordfører Line Barfod understregede, at serviceloftet er hæmmende for indsatsen i det sociale arbejde.

Dokumentation

Retsudvalgets samrådsspørgsmål, om udviklingen i børn- og unges volds- og bandekriminaliet, til velfærdsministeren:

Ministeren bedes redegøre for den tragiske sag med det myrdede 16-årige avisbud på Amager, samt hvilke initiativer regeringen vil tage i forhold til kommuner, der svigter det forebyggende sociale arbejde over for udsatte børn og unge.


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024