Integrationsministeren afviser sag om anbragte asylbørn

NYHED: Integrationsministeren afviser sager om anbragte asylbørn, der hjemsendes med deres udviste forældre. Oppositionen går videre med sagen.
Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik havde kaldt integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) i samråd.
Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik havde kaldt integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) i samråd.Foto: Altinget.dk
Linea Sanderbo Kürstein

Hverken Røde Kors, Udlændingeservice, Rigspolitiet eller vores eget departement har kunnet identificere sager om anbragte asylbørn, der er blevet udvist med deres forældre. Så nej, det kan jeg ikke bekræfte.

Birthe Rønn Hornbech (V)
Integrationsminister

Tvangsfjernede asylbørn, der bliver hjemsendt med deres udviste forældre, er ikke en sag, som integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) kan genkende. Det slog hun fast på et samråd i tirsdags.

Morten Østergaard (R) og Astrid Krag (SF), begge medlemmer af Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik, havde indkaldt til samrådet. De ønskede at få ministeren til at bekræfte, at anbragte asylbørn er blevet udsendt af landet sammen med deres forældre, som de er tvangsfjernet fra.

Sagen kom frem, efter at flere medier i marts bragte en artikel om syv sager, hvor tvangsfjernede asylbørn var blevet udvist sammen med deres forældre. Det fik Røde Kors til at reagere og tage sagen op med integrationsministeren og velfærdsministeren.

Dokumentation
Samrådets to spørgsmål. Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra medlemmerne af Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik Astrid Krag (SF) og Morten Østergaard (R).

Kan ministeren bekræfte, at der er sket udsendelse af anbragte asylbørn, uden at myndighederne har haft sikkerhed for, at der ville blive taget forsvarligt hånd om de børn, hvis forældre jf. anbringelsen, ikke selv har været i stand til at tage vare på dem, og er dette i givet fald i overensstemmelse med vore forpligtelser til at varetage børnenes tarv?

Agter ministeren på baggrund af Røde Kors' udtalelser at tage initiativer, som sikrer, at ingen anbragte asylbørn udsendes, uden at myndighederne har sikkerhed for, at der vil blive taget forsvarligt hånd om dem i hjemlandet, jf. vedhæftede telegram fra Ritzau den 28. marts 2008?


Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024