Regeljungle kan smadre kommunalisering

JOBPAKKE: Dansk Socialrådgiverforening kommer nu med ni forslag til afbureaukratisering på beskæftigelsesområdet som svar på regeringens jobpakke. Opbakning fra jobcentercheferne.
Foto: Dansk Socialrådgiverforening
Torbjørn Næs Bertelsen

Dansk Socialrådgiverforening bringer nu ni konkrete forslag til beskæftigelsesområdet på bordet. Ni regler, som enten kan afskaffes eller forandres for at gøre arbejdsgangen mindre tung i landets jobcentre.

For nylig kom beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) med en jobpakke på fire punkter, som skal forenkle reglerne.

Formanden for Dansk Socialrådgiverforening, Bettina Post, syntes ikke, jobpakken var noget at skrive hjem om.

"Vi har ventet alt for længe på beskæftigelsesministeren i den her sag, og så kom han for nylig med et forlig, som slet ikke rækker. Derfor kommer vi med vores udspil nu," siger Bettina Post.

Dansk Socialrådgiverforening foreslår blandt andet at afskaffe 300 timers-reglen og droppe bekræftelsen af CV og harmonisering af beregningsperioderne for beregning af hjælp (se link).

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024