Eva Kjer opfordrer kommuner til sund skolemad

SKOLEMAD: Fødevareministeriet har udsendt et nyt vejledningsmateriale til alle kommuner og skoler, så de kan få gode råd til, hvordan sund mad kommer på skoleskemaet.
Foto: www.colourbox.com
Marie Dissing Sandahl
Hver femte skoleelev mellem 11 og 15 år er overvægtig, og 42 procent af dem spiser ikke frugt og grønt hver dag.

Det kan tilbuddet om sund skolemad lave om på, mener fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), og derfor har alle kommuner, skoleinspektører og lignende modtaget et brev fra ministeren, hvor der står, at sund skolemad er en god idé.

I konvolutten finder de også brochuren "Sunde skolemåltider - et ledelsesansvar" og en opfordring til at bestille en skolemadsmappe, som Fødevarestyrelsen har lavet. I mappen er ernæringsanbefalinger, opskrifter og et inspirationshæfte. Det skal gøre det nemmere for skolerne at tilbyde børnene sund mad.

"Den sunde mad skal være tilgængelig de steder, børnene færdes i dagligdagen - dermed også på skolerne. Rigtig mange skoler og kommuner har brug for konkrete redskaber til, hvordan de kan få en sund og nærende skolemadordning stablet på benene, og jeg tror, mange vil anvende det nye vejledningsmateriale," siger fødevareminister Eva Kjer Hansen i en pressemeddelelse.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024