Ny lov sender flere handicappede børn på institutioner

LOVFORSLAG: Forslaget om at sænke kompensationen for tabt arbejdsfortjeneste til forældre, der passer deres handicappede barn, er dårligt for børnene og dyrt for kommunerne, mener flertallet af høringsparterne. Det vil sende flere handicappede børn på institution, forudser de.
Foto: www.colourbox.com
Fakta

Forslaget om at sænke kompensationen for tabt arbejdsfortjeneste er en del af regeringens genopretningsplan.

Tiltaget forventes at give en besparelse på 72 millioner kroner i 2011 stigende til 201 millioner kroner i 2013. Kun halvdelen af denne besparelse tilfalder staten direkte. Resten vil skulle modregnes i bloktilskuddet. Kun den statslige besparelse er medregnet i næste års finanslov.


Kilde: Avisen Kommunen
Ny lov vil medføre besparelser, men samtidig nye og endnu større udgifter, mener kommuner. Sænket kompensation til forældre, der passer deres syge eller handicappede børn hjemme vil medføre, at forældrene i stedet sender børnene på kommunale institutioner.

Regeringens bebudede besparelser på kompensationen for tabt arbejdsfortjeneste til forældre, der passer deres handicappede eller syge barn hjemme, kan meget hurtigt vise sig at være kontraproduktivt mener langt størstedelen af de høringsberettigede organisationer, skriver avisen Kommunen.

"Det kan blive en konsekvens af de ændrede regler, at flere børn skal anbringes i dag- eller døgntilbud, fordi forældre fravælger at passe barnet hjemme. I disse tilfælde kan kommunernes udgifter til dag- og døgntilbud komme til at overstige de udgifter, kommunerne ellers ville have haft til tabt arbejdsfortjeneste til forældrene," skriver KL i sit høringssvar til lovforslaget.

Flere af de kommuner, der - målt i forhold til antal indbyggere - har flest forældre, som modtager kompensation, deler KL's bekymring. De forklarer, at der skal meget lidt til for at vælte den besparelse, som lovforslaget fører med sig.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024