Aktører frygter 2011 efter at have læst økonomiaftalen

ØKONOMIAFTALE 2011: KL-formand Jan Trøjborg (S) kalder aftalen for usædvanlig stram, mens socialpædagoger og -rådgivere frygter for overholdelsen af serviceloven.
Foto: colourbox.com

Jeg glæder mig over, at kommunerne med aftalen medvirker til genopretningen af den offentlige økonomi. Samtidig har vi sikret, at kommunerne i 2011 kan fastholde den nuværende høje ramme til kernevelfærd i 2010.

Claus Hjort Frederiksen (V)
Finansminister

Weekendens økonomiaftale mellem regeringen og kommunerne vækker ikke jubel i socialsektoren. Aftalen indebærer ikke direkte krav om besparelser, men nulvækst. 

KLs formand, Jan Trøjborg, mener imidlertid ikke, at det samme antal kroner kan fastholde den samme kommunale service. Han siger i en særudgave af "Nyt fra KL's bestyrelse":

"Konsekvensen af den ramme er en historisk stram økonomiaftale, som ikke på nogen måde kan føre til højere kommunal service i 2011. Tværtimod er det bestyrelsens vurdering, at nulvækst vil gøre det svært for kommunalbestyrelserne bare at holde det nuværende serviceniveau."

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024