Asylansøgere kan godt rejse hjem

NYHED: Det er ikke korrekt, at irakere og kosovo-albanere hverken kan få asyl eller vende tilbage til hjemlandet. Problemet er, at de afviste ikke selv medvirker til hjemsendelsen, siger Rigspolitiet.
Erik Holstein

De behøver sådan set ikke sidde i de asylcentre. De skulle hellere rejse hjem.

Hans-Viggo Jensen
Vicerigspolitichef
Fakta
Der har i de seneste uger været heftig debat om en gruppe afviste asylansøgere, der i årevis har siddet i danske asylcentre.
Kritikerne hæfter sig ved, at de afviste asylansøgere ikke kan sendes tvangsmæssigt retur. De mener, at de afviste irakere og kosovo-albanere dermed uforskyldt opholder sig i asylcentrene.
Integrationsminister Rikke Hvilshøj(V) fastholder derimod, at intet hindrer de afviste asylansøgere i rejse tilbage - med billetten betalt af den danske stat.

Kilde: Altinget | Integration
De afviste asylansøgere fra Irak og Kosovo er selv skyld i, de sidder så længe i asylcentrene, fordi de ikke aktivt medvirker til at vende hjem.

Så skarpt trækker vicerigspolitichef Hans-Viggo Jensen diskussionen op om de afviste asylansøgere, der de seneste dage har skabt heftig politisk debat.
Her har politikere fra såvel regeringspartierne som oppositionen fremført, at en større gruppe asylansøgere fra Irak og Kosovo er strandet i Danmark – uden mulighed for at vende hjem, selvom de har fået afslag på asyl.

Således udtalte Venstres medlem af Folketingets integrationsudvalg Eyvind Vesselbo onsdag, at der er en stor gruppe fra Irak og Kosovo, ”der siger, at de gerne vil tilbage, men som ikke kan komme det.”

Passer ikke
Men vicerigspolitichefen afviser blankt, at asylcentrene rummer afviste asylansøgere fra Irak og Kosovo, der er strandet i Danmark mod deres vilje:

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024