Asylansøgere skal ud af centrene

NYHED:Oppositionspartier vil lade asylansøgere bo og arbejde uden for centrerne. Regeringen afviser, mens Dansk Røde Kors bakker op.
Marie Louise Gørvild

Vi lægger op til et nyt system, hvor asylansøgere skal ud af centrene og fordeles rundt omkring i kommuner. Her skal de have lov at bo, udføre et arbejde og gå i en almindelig skole. Det skaber en god tilværelse for asylansøgere, så de kan vende rustet hjem.

Steen Gade
SF
Oppositionen kræver nye tiltag overfor de 350 asylbørn og deres familier, der sidder på landets 7 asylcentre. Partierne er bekymret for især børnenes sundhed. Og integrationsminister Rikke Hvilshøjs (V) forklaring på sidste uges samråd var ikke nok til at dæmpe de rørte vande. Tværtimod er asyldebatten atter i kog.

"Regeringen har ment, at problemet er løst med en ekstra bevilling. Vi kan nu konstatere, at flere undersøgelser viser, at børn bliver syge og traumatiserede af opholdstiden på de danske asylcentre. Særlig interessant kommer Udlændingeservices egne undersøgelser frem til samme konklusion. Vi fastholder altså folk i en situation som er en belastning af deres sundhedstilstand," siger Morten Østergaard, integrationsordfører for Det Radikale Venstre.

Steen Gade, SF's ordfører på området, ser samrådet som en indrømmelse fra integrationsministerens side:

"Der skete noget meget vigtigt under samrådet. Regeringen meldte for første gang ud at selve opholdstiden på asylcentrene er sundhedsskadelig. Det har man ikke svaret direkte på tidligere. Det betyder, at integrationsministeren vedkender sig sit ansvar," siger Steen Gade. 

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024