Asylbørnenes skæbne

SKUD FOR BORGEN: Selvom man med rette kan kritisere afviste asylansøgere fra Irak og Kosovo for ikke at rejse hjem, bør børnenes forhold i asylcentrene forbedres. Det kan sagtens gøres inden for rammerne af en stram udlændingepolitik, skriver Erik Holstein fra Altinget | Integration.
Erik Holstein

Der har gennem tiden været masser af fup og svindel i asylsystemet, men her er blot tale om at tage et minimum af humane hensyn til en gruppe børn og unge, der er uden skyld i deres triste situation.

Erik Holstein
Redaktør af Altinget | Integration
HVAD GØR MAN, hvor almindelige medmenneskelige hensyn er i konflikt med vigtige politiske målsætninger?

Det er det dilemma, integrationsminister Rikke Hvilshøj (V) står i, efter kritikken af forholdene i asylcentrene de seneste uger er taget til i styrke.

KRITIKKEN går ikke mindst på den måde, børnene til afviste asylansøgere behandles på. Sagen blev for alvor generende for regeringen, da Folketingets integrationsudvalg før påske var på en rundtur til asylcentrene, hvor også flere borgerlige politikere blev rystede over forholdene.

Kernen i problemet er, at der er en større gruppe asylansøgere, der er blevet vurderet til ikke at være i fare i deres hjemlande - og dermed har fået afslag på asyl. Helt efter bogen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024